vmheader

Usmjerenost na rezultate

Naše iskustvo i strast garantiraju dubinsko razumijevanje vašeg gledateljstva i kreiranje videa koji će izazvati upravo onu reakciju koju priželjkujete.

Poticaj za gledatelja

Dobar video potiče gledatelja na interakciju. Kreiramo kampanje kroz koje se pravi video obraća pravom gledatelju kroz pravi kanal. Tako postižemo željenu reakciju.

Partnerski odnos

Jako nam je važno njegovanje partnerskog odnosa s našim klijentima i održavanje dugotrajne suradnje kroz koju gradimo odlično razumijevanje njihovih potreba i ciljeva. Kvaliteta i cijena usluga naš su glavni adut.

Slika govori više od tisuću riječi. Zamislite onda što sve možete reći s videom! Nekad dostupan samo velikim igračima, video marketing je sada na dohvat ruke svakom dalekovidnijem i ambicioznijem poduzetniku. Ovo je najbrže rastući segment oglašavanja, a rezultati koje donosi su senzacionalni!

Uprava Princeps j.d.o.o.
 
 ZAŠTO
VIDEO MARKETING
 
Video daje dojam ozbiljnosti vašoj firmi ili brandu. Web stranica sa YouTube videom dulje zadržava korisnika i time pozitivno utječe na rangiranje na google tražilici ( Google je vlasnik You Tube-a!). Video podiže povjerenje te se korisnici lakše odlučuju na kupnju (umjesto anonimne stranice sa slikom i tekstom - osoba koja predstavlja firmu, ljudski glas koji objašnjava primjenu i karakteristike proizvoda...) Emocijama ispunjen video na društvenim mrežama se više dijeli, što je dodatna besplatna reklama za vas. Na video se češće klika pa tako možete povećati promet na web stranicu. Animirani video je savršen za objašnjavanje i najkompliciranijih koncepata. Konverzije na landing pages koje imaju video se povećavaju za 80% a isto vrijedi i za prodaju na web  stranicama koje su upotpunjene videom! Video u e-mailu drastično povećava konverziju! Video je najbolji način da zadobijete povjerenje svojih klijenata i izgradite dugoročan odnos. Umjesto da na silu prodajete proizvod, pružite im korisnu informaciju i dajte im sigurnost, i oni će sami tražiti da im prodate proizvod.

 

 

 

 

.

.watching videos
 
 
DISTRIBUCIJSKI KANALI
ZA VIDEO MARKETING
 
 
Dobar video ništa ne vrijedi ako ga ne vide pravi gledatelji, vaše ciljano tržište. Distribuirat ćemo video kroz najprimjerenije kanale, kako bi dosegnuo maksimalnu gledanost. Najbolji rezultati se postižu kada se video prikazuje u sredini gdje se najbolje uklapa po sadržaju, jer se tamo nalaze vaši potencijalni klijenti; tematski web siteovi, grupe na društvenim mrežama, blogovi, you tube kanali...Pri tome treba obavezno iskoristiti i vlastite kanale jer tamo, bez prisustva konkurencije, u kontroliranom okruženju, lakše možete potaknuti posjetitelja na željenu reakciju (call to action buttons).
 

 

WEB

STRANICA

 

 

DRUŠTVENE

MREŽE

 

 

NEWSLETTER

E-MAILING 

 

 

BLOG

FORUM

 

 

YOU TUBE

KANAL

 

 

 

 

.

 NAŠA
PRODUKCIJA 
 
 
 

Oblikovat ćemo video u skladu s vašim ciljevima i rezultatima koje želite postići videom. Smislit ćemo narativnu strukturu (storytelling), neophodnu za dobru komunikaciju s klijentima. Kreativnim idejama ćemo učiniti sadržaj vizalno atraktivnim. Naše profesionalno osoblje će vrhunskom opremom izraditi kvalitetan materijal, dinamično ga montirati, obogatiti glazbom, sinhronizacijom, grafikom i animacijom. Sve u skladu s vizualnim identiteom i smjernicama vašeg branda.

dron

 
 SNIMANJE
DRONOM
 

Ponekad jedino iz zraka možemo snimiti neki motiv ili detalj, a ponekad samo želimo atraktivan kadar koji će podići kvalitetu našeg videa. Naša vrhunska oprema i vješt pilot kamerman snimit će prizore od kojih ćete ostati bez daha!

 
SADRŽAJ
VIDEO KAMPANJE
  
 

Strategija sadržaja video kampanje se brine da sadržaj videa bude koristan i zanimljiv. Poruka koju video prenosi mora zvučati iskreno i ostavljati dojam koji je nemoguće ignorirati. Sadržaj djeluje na gledatelja na jedan od tri načina; inspirira pričama s kojima se gledatelj može poistovjetiti, obrazuje korisnim informacijama ili zabavlja iznenadnim obratima i humorom.

 

STALNI

Rijetko se mijenjaju, konstantno su dostupni i daju općenite informacije o firmi, brandu, proizvodima, uslugama, know how prilozi, Q&A, uputstva...

ATRAKTIVNI

Zabavni su, privlačni i potiču ljude da se vrate na vašu web stranicu ili video kanal. Treba ih periodično obnavljati, osvježavati i/ili dodavati nove.

AKTUALNI

Imaju ograničen rok aktualnosti, npr predstavljanje novog proizvoda ili usluge, nova promocija, društveno korisna akcija... Trebaju biti inspirativni i zabaviti kroz priču.

VRSTE
VIDEA
 
 
PROMOTIVNI (proizvodi,usluge)
KORPORATIVNI (firma, brand)
TRENINIG (obuka, Q&A, uputstva za klijente...)
ANIMACIJE
WHITE BOARD
 
YOU TUBE
OPTIMIZACIJA
 
 
Kako bi vaš vlastiti You Tube kanal bio što efikasniji, obavljamo za vas optimizaciju kanala: 
 
  • Struktura you tube kanalaVideo priloge treba segmentirati po play listama
  • PrivlačnostDizajn video kanala (logo, slika)  i odabir privlačnih thumbnailova za video priloge
  • KonzistentnostUsaglašenost video naslova, opisi videa  u skladu s porukom i "tonom" branda
  • AganžmanRedovno ažuriranje sadržaja, dodavanjem novog sadržaja, odgovaranjem na komentare i pitanja, visoko kvalitetni sadržaj (video)
  • PoticajnostCTA (call to action gumb) i linkovi u videu na vlastiti web site.

 

 

 

.
 
STRATEGIJA MARKETINGA
VIDEO KAMPANJE

Strategija marketinga video kampanje se bavi pitanjima: tko čini ciljano tržište, što želite da učine nakon gledanja vašeg videa i kako će te mjeriti rezultate. Video mora biti usklađen sa „širom slikom“ i master planom vaše marketinške kampanje.

Najvažnije pitanje kampanje je tko sačinjava ciljano tržište tj. do koga pokušavati doprijeti video. Ciljani auditorij treba segmentirati na podkategorije ili još bolje na persone (što realnije zamišljene i opisane likove koji posjeduju osobine pojedinih karakterističnih klijenata)

Drugo pitanje je kako i kad će te doprijeti do svojih gledatelja, koji su im preferirani komunikacijski kanali i kako donose odluke.

U praćenju rezultata kampanje važno je znati da li su video vidjele prave osobe. Da bi u to bili sigurni moramo isplanirati cirkuliranje videa kroz različite web stranice, you tube kanale, društvene mreže, elektronske medije. Lako pronalaženje videa osiguravamo pravilnim definiranjem ključnih riječi ili na primjer optimiziranjem videa za you tube.

 
PLAĆENI
KANALI 
 


Plaćeni kanali videodistribucije vam omogućavaju dosezanje  najvećeg broja potencijalnih klijenata. Video pri tome može služiti kao link na vašu web stranicu. 

  • Dio opreme članka srodne teme nekog utjecajnog blogera
  • Post na nekoj društvenoj mreži ili YouTube kanalu poznatih trendsetera, influencera ili industrijskih eksperata
  • Video oglas na nekoj relevantnoj web stranici
  • Video oglas na pojedinim društvenim mrežama (npr facebook) 
  • You tube oglas, koji se prikazuje korisniku prije, u sredini ili na kraju nekog you tube videa
 
 

 

.
youtubetablet
 
YOU TUBE
VIDEO MARKETING
 
YouTube može poslužiti za oglašavanje na 3 načina. Možete napraviti vlastiti YouTube kanal i na njega postavljati vlastite video priloge (koje možete ugraditi i na web stranicu). Možete ciljano prikazivati svoje GoogleAd oglase ljudima koji gledaju neki video prilog srodne tematike (ne prikazuju se na svim uređajima!). Ili možete napraviti promotivne video priloge koji će biti prikazivani u tuđim video prilozima kao reklame (plaćanje po prikazu ili po kliku). U opisu videa možete staviti link na vašu stranicu, kao i u sam video (CTA). Gledatelji se mogu pretplatiti na vaš kanal, pa tako možete stvoriti zajednicu korisnika koji će redovito biti informirani o novostima vezanim za  vaš brand ili proizvod. Video materijali se lako dijele preko facebooka ili se mogu poslati nekom preko mesingera ili vibera.