Izrada branda

Dizajn logotipa i knjige vizualnog standarda branda

Zatražite ponudu još danas!

Branding

Brand je percepcija cjelokupnog imagea vaše firme ili marke. To uključuje vizualni identitet ali i odnos s klijentima, sustav vrijednosti firme i priču koju želite prenijeti te ton kojim ju želite prenijeti. Dakle, kada je u službi brandinga, grafički dizajn nije samo vizualna prezentacija već i emocionalni doživljaj. Dobro dizajniran brand mora izazvati ljudsku reakciju – razmišljanje, spoznaju ili osjećaj koji će u sjećanju klijenta zauvijek ostati povezan s vašim brandom. Zato ga je potrebno detaljno i dalekosežno promišljati. Naši dizajneri su sposobni shvatiti vaše ciljeve i kroz vizualno oblikovanje knjige standarda ispričati priču o vašem brandu.  

Što sadrži knjiga vizualnog identiteta branda ?

Logotip

Uključuje upute o pravilnom korištenju logotipa brenda, njegovim varijacijama, veličinama, jasnom prostoru oko logotipa i načinu primjene na različitim medijima

Boje

Definira primarne, sekundarne i akcente boje brenda, uključujući njihov međusobni omjer te opisuju situacije u kojima se pojedine boje koriste i kako se kombiniraju

Tipografija

Definira fontove koji se koriste u vizualnom identitetu brenda., te pruža smjernice o stilovima fontova, veličinama, razmacima između slova  i drugim aspektima tipografije

Slike i grafike

Sadržava smjernice o korištenju specifičnih grafičkih elemenata, uzoraka, pozadina, ilustracija ili fotografija koje su karakteristične za brend. Definira se njihova primjena, proporcije, uporaba na pozadinskim slikama i druga pravila

Dizajn elemenata

Upute o primjeni različitih dizajnerskih elemenata kao što su okviri, linije, ikone, sjenke i drugi vizualni elementi koji se koriste u dizajnu grafičkih materijala brenda

Smjernice za upotrebu

Vodić za korištenje vizualnog identiteta na različitim medijima poput tiskanih materijala, web stranica, društvenih mreža, ambalaže i drugih kanala komunikacije

Što je knjiga vizualnog standarda?

Knjiga vizualnog (brand) standarda je dokument koji sadrži smjernice i specifikacije za vizualni identitet branda. Služi kao referenca za konzistentno korištenje elemenata vizualnih elemenata u komunikaciji s tržištem i partnerima.

Dakle, cilj knjige vizualnog standarda je osigurati dosljednost, prepoznatljivost i profesionalan izgled u svim aspektima vizualnog predstavljanja brenda. Ona služi kao referentni materijal za internu upotrebu, ali i za vanjske suradnike, dizajnere i agencije koje rade na komunikacijskim materijalima brenda, kako bi se osiguralo dosljedno i učinkovito brendiranje.

Paleta boja

Boja je jedan od ključnih elemenata brendinga i ima snažan utjecaj na percepciju brenda. Color shema se u brendingu odnosi na paletu boja koje se koriste na dosljedan i prepoznatljiv način.

Obično uključuje primarnu boju, sekundarne boje i akcente boje. Primarna boja je dominantna boja brenda koja se najčešće koristi u logotipu i drugim ključnim elementima brandinga. Sekundarne boje su boje koje se koriste kao podrška primarnoj boji, dok su akcente boje naglašene boje koje služe za privlačenje pažnje ili dodavanje vizualnog interesa.

Boje mogu izazvati emocionalne reakcije i pomoći u komunikaciji određenih vrijednosti i osobnosti brenda. Na primjer, plava boja može asocirati na povjerenje i profesionalnost, dok crvena boja može izazvati osjećaj energije i strasti. Odabir boja ovisi i o ciljnoj publici ili industriji u kojoj brend djeluje.

Važno je održavati dosljednost u korištenju color sheme kako bi se stvorila prepoznatljivost i jačao vizualni identitet brenda.

Tipografija

Tipografija (odabir fontova) igra važnu ulogu u oblikovanju vizualnog identiteta brenda i može utjecati na percepciju brenda, čitljivost, prepoznatljivost i dojam koji ostavlja na publiku.

Pri odabiru tipografije za brend, treba uzeti u obzir nekoliko faktora. Pismo treba biti dosljedno s ostalim elementima brandinga kako bi se održala kohezija i prepoznatljivost. Odabrani fontovi se koriste u logotipu, natpisima, naslovima, tijelu teksta i drugim grafičkim elementima brenda.

Čitljivost je jako važna u tipografiji. Fontovi trebaju biti lako čitljivi u različitim veličinama i medijima kako bi se osiguralo jasno i ugodno iskustvo čitanja.

Tipografija se može kombinirati i stvarati hijerarhiju. To znači da se mogu koristiti različiti fontovi za različite namjene, poput naslova, podnaslova i tijela teksta, kako bi se postigla vizualna raznolikost i struktura informacija.

Tipografija treba odražavati osobnost i vrijednosti brenda. Odabir fontova ovisi o ciljanoj publici, industriji, vrsti proizvoda ili usluge koju brend predstavlja.

Uvjerili smo vas?

Nazovite nas još danas!

091 903 0913

Ponuda nije obvezujuća

Ispunite obrazac i poslat ćemo vam ponudu u roku 24 sata. Zadržavamo pravo da vas kontaktiramo telefonski u slučaju potrebe za dodatnim informacijama, kako bi vam napravili što kvalitetniju ponudu.

Pretplata na newsletter

Poučni članci i korisni savjeti o digitalnom marketingu, povećanju prodaje, poduzetnišvu, liderstvu, umjetnoj inteligenciji…

Ponuda nije obvezujuća

Ispunite obrazac i poslat ćemo vam ponudu u roku 24 sata. Zadržavamo pravo da vas kontaktiramo telefonski u slučaju potrebe za dodatnim informacijama, kako bi vam napravili što kvalitetniju ponudu.