Napravite web stranicu!

Vaša web stranica je osnovni nositelj informacije. A onda ju povežite s društvenim mrežama uz pomoć gumba za lajkanje, retvitanje,linkova… Novi kvalitetni sadržaj uvijek prvo na stranicu a onda s nje dijelite po društvenim mrežama.

Povežite se s pravi ljudima!

Imati web stranicu i centralnu stranicu društvene mreže je tek prvi korak. Moć društvenih mreža je u povezivanju ljudi. Povežite se s trendseterima, centrima utjecaja, ljudima koji oblikuju mišljenje i vladaju prostorom društvenih mreža (npr. utjecajni blogeri), relevantnim za vaše poduzeće i djelatnost.

Shvatite tko su utjecajni govornici na pojedinim mrežama

Zatražite povratno mišljenje od poznatih blogera ili twitera. Ako im se svidi što budu vidjeli kroz svoj blog ili twitanjem će vam u trenu osigurati pristup do velikog broja svojih sljedbenika.

Ne bojte se svog adresara!

Ako osjećate strast prema svom projektu i poduzeću, podjelite to sa svojim prijateljima, obitelji ili klijentima. Započite svoju inicijalnu listu kontakata s kojima uvijek prvo podijelite sadržaje i vijesti i za koje znate da će ih širiti dalje. Za početak je dovoljno 25 ljudi.

Zašto su blogeri bitni? Čak 70% blogera piše organski (bez namjere reklamiranja) o brandovima. 35% blogera piše o brandovima i uz to predstavlja proizvode/usluge.

Stvorite dobar utisak

Kroz društvene mreže vaš startup će oblikovati kako ljudi vide i govore o vašem brandu/proizvodu/usluzi. Uz pomoć njih možete brzo oblikvati bazu lojalnih fanova te prilagođavati svoje poruke u skladu s povratnom informacijom koju dobivate od njih.

Početna faza izgradnje baze fanova je puno više od “mamljenja” na potencijalnih sljedbenika. Najlakše je privući interes kroz konverzaciju. Postavljajte pitanja svojim fanovima. Od praktičnih do luckastih pitanja ali uvijek relevantih za vaš proizvod/uslugu.

Kada povratne informacije od blogera, fanova ili čak medija krenu pristizati, pozorno pratite kako govore o vašem brandu/proizvodu/usluzi. Iskoristite ključne riječi i fraze da bi ste bolje odradili SEO.

Što je najvažnije za korištenje društvenih mreža u marketingu?

Možete imati odmah na početku tisuće sljedbenika i postići da o vam apišu svi relevantni blogeri, ali ako ne producirate kvalitetan sadržaj,kontinuirano, originalan i zanimljiv, neće vam pomoći sve mreže virtualnog svijeta da se ustoličite na internetu na mjesto koje mislite da vam pripada.

Odgovori

Pretplata na newsletter

Poučni članci i korisni savjeti o digitalnom marketingu, povećanju prodaje, poduzetnišvu, liderstvu, umjetnoj inteligenciji…